Shorttrack

Ter Mors ziet komende winter als test voor olympisch seizoen

Jorien ter Mors gaat ook komend seizoen het langebaanschaatsen en shorttrack combineren. Ze ziet deze winter als een generale repetitie voor het olympisch seizoen.

"De wereldkampioenschappen zijn mijn speerpunten. Het zal daarom qua verdeling weer fiftyfifty worden'', zei Ter Mors woensdag in Leeuwarden, bij de presentatie van de Nederlandse shorttrackploeg."

"Dit seizoen wordt een test voor het olympische seizoen. Ik wil dingen uittesten, kijken wat mijn lichaam aankan. En aan de hand daarvan mijn verdeling maken.''

De eerste maanden van het seizoen zijn nog redelijk overzichtelijk. Ze heeft ervoor gekozen bij het shorttrack mee te doen aan de eerste twee wereldbekerwedstrijden. Vervolgens kiest Ter Mors voor de langebaan, waar ze aan de start van de derde en vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen wil verschijnen.

"Het eerste deel is simpel, maar januari is een enorm puzzelblok, één groot vraagteken. Het zal heel erg afhangen van de selectiecriteria. Het gaat mij om succes. Er zijn drie WK's waar ik aan mee kan doen, die hoop ik allemaal te kunnen rijden'', aldus Ter Mors.

Succesvol

De 26-jarige Enschedese keerde vorig seizoen succesvol terug op het ijs, nadat ze het hele seizoen 2014/2015 had gemist door een vorm van overtraindheid.

Ter Mors werd op de langebaan wereldkampioen op de 1000 en 1500 meter. In het shorttrack werd ze Nederlands kampioen en zevende op het EK. Ze werd niet geselecteerd voor het WK shorttrack.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie