Schaatsen

Leenstra gaat trainen met Italiaanse schaatsploeg

Marrit Leenstra gaat trainen bij de nationale schaatsploeg van Italië. De 27-jarige schaatsster zat zonder ploeg na het stoppen van Team Corendon.

In Italië zal ze begeleid worden door de Italiaanse bondscoach Maurizio Marchetto, zo meldt de NOS.

"Ik ben nu een week in Italië en heb de keuze twee weken geleden gemaakt. Veel mensen vroegen mij wat ik volgend seizoen ga doen en ik kon geen sponsor vinden, dus besloot ik het naar buiten te brengen."

Leenstra was naar eigen zeggen toe aan iets anders. "Alles is anders. De trainingen, de omgeving en de taal. En dit is voor mijn gevoel de beste oplossing. Er moest echt wat anders. Ik wil niet op de volgende Spelen als vierde eindigen."

Het is volgens Leenstra geen tijdelijke oplossing. "Ik heb hier een goed gevoel over. Het is in principe voor de komende twee jaar."

Anesi

De Friezin is nog wel op zoek naar een privésponsor en een ploeg om in Nederland mee te trainen. "Dat kan een professioneel team zijn, maar ook een gewest. Daar ben ik nog niet over uit."

Italië is geen onbekend land voor Leenstra. Ze is getrouwd met voormalig schaatser en assistent-bondscoach Matteo Anesi.

"Ik ga in Italië wonen, maar zal nog regelmatig in Nederland zijn. Mijn Italiaans is ook wel goed." 

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie