Schaatsen

Leenstra gaat trainen met Italiaanse schaatsploeg

Marrit Leenstra gaat trainen bij de nationale schaatsploeg van Italië. De 27-jarige schaatsster zat zonder ploeg na het stoppen van Team Corendon.

In Italië zal ze begeleid worden door de Italiaanse bondscoach Maurizio Marchetto, zo meldt de NOS.

"Ik ben nu een week in Italië en heb de keuze twee weken geleden gemaakt. Veel mensen vroegen mij wat ik volgend seizoen ga doen en ik kon geen sponsor vinden, dus besloot ik het naar buiten te brengen."

Leenstra was naar eigen zeggen toe aan iets anders. "Alles is anders. De trainingen, de omgeving en de taal. En dit is voor mijn gevoel de beste oplossing. Er moest echt wat anders. Ik wil niet op de volgende Spelen als vierde eindigen."

Het is volgens Leenstra geen tijdelijke oplossing. "Ik heb hier een goed gevoel over. Het is in principe voor de komende twee jaar."

Anesi

De Friezin is nog wel op zoek naar een privésponsor en een ploeg om in Nederland mee te trainen. "Dat kan een professioneel team zijn, maar ook een gewest. Daar ben ik nog niet over uit."

Italië is geen onbekend land voor Leenstra. Ze is getrouwd met voormalig schaatser en assistent-bondscoach Matteo Anesi.

"Ik ga in Italië wonen, maar zal nog regelmatig in Nederland zijn. Mijn Italiaans is ook wel goed." 

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie