Schaatsen

Russische schaatsbond blijft achter betrapte Kulizhnikov staan

De Russische schaatsbond TFR blijft ook na de positieve B-stalen achter de op doping betrapte schaatsers Pavel Kulizhnikov, Semion Elistratov en Ekaterina Konstantinova staan.

"De resultaten van de B-stalen veranderen onze mening niet. Wij blijven geloven in de onschuld van onze atleten en zullen hen verdedigen", zegt TFR-voorzitter Alexey Kravtsov vrijdag tegen het Russische persbureau R-sport.

De internationale schaatsbond ISU bevestigde eerder op de dag dat ook in de B-stalen van topsprinter Kulizhnikov (21) en de shorttrackers Elistratov (25) en Konstantinova (20) sporen zijn gevonden van meldonium, het middel dat sinds begin dit jaar op de dopinglijst staat.

Het trio is door de ISU voorlopig geschorst. De bond wil verder nog geen commentaar geven.

Kravtsov meldde vorig week op een persconferentie al dat zijn bond denkt dat er sprake is van 'vuil spel'. De TFR stelt dat andere atleten ervoor hebben gezorgd dat de Russische schaatsers positief hebben getest op doping.

Volgens Kravtsov hebben Kulizhnikov en Elistratov een test met een leugendetector ondergaan. Daaruit bleek volgens hem dat ze meldonium niet bewust hebben genomen.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie