JustLease.nl tot Spelen 2018 hoofdsponsor ploeg Wüst

De sportieve toekomst van de ploeg van Ireen Wüst is tot de Olympische Winterspelen van Pyeongchang in 2018 gegarandeerd. JustLease.nl heeft besloten nog twee jaar door te gaan als hoofdsponsor van de schaatsploeg.

De nieuwe verbintenis zal dinsdag officieel bekendgemaakt worden, zo meldt De Telegraaf.

"Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen", reageert Wüst in de krant op het nieuws. "En opgelucht dat ik nu de rust en zekerheid heb die nodig zijn om mijn droom te verwezenlijken om nog een keer olympisch goud te winnen."

JustLease.nl verbond zich in december 2015 voor de rest van het seizoen aan de ploeg van Wüst, die bijna een jaar geleden een nieuw team begon maar nog op zoek was naar een sponsor. Onder anderen Antoinette de Jong en Koen Verweij, die vanwege een gebrek aan fitheid het hele seizoen niet in actie kwam, sloten zich bij haar aan.

Goed gevoel

Wüst kende mede door een valpartij een moeizame start van het seizoen, waarna ze goud en zilver veroverde bij de WK afstanden in Kolomna en tweede werd op het WK allround in Berlijn. 

De 29-jarige geboren Brabantse is blij dat er door het verlengen van het sponsorcontract zekerheid is over de toekomst van de ploeg die wordt getraind Rutger Tijssen. "Ik kan nu verder gaan waarmee ik deze maand geëindigd ben, namelijk met hard rijden. Ik ga met een goed gevoel de zomer in."

Lees meer over:

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
Ireen Wüst en Kjeld Nuis veroveren goud in het vernieuwde Thialf.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.
Tip de redactie