Schaatsen

Rechtszaak Pechstein tegen ISU op 8 maart

Claudia Pechstein hervat twee dagen na het WK allround in Berlijn (5-6 maart) haar slepende gevecht tegen de internationale schaatsunie (ISU). Op 8 maart wordt bij het gerechtshof in Karsruhe haar zaak opnieuw in behandeling genomen.

De bijna 44-jarige routinier eist een schadevergoeding van ruim 4,4 miljoen euro van de ISU wegens een onrechtmatige dopingstraf.

Pechstein werd in 2009 voor twee jaar geschorst wegens afwijkende bloedwaarden. Volgens de vijfvoudig olympisch kampioene zijn haar schommelende bloedwaarden erfelijk bepaald.

De ISU daarentegen wijst erop dat de hoogste abnormale bloedwaarden bij Pechstein tussen 2007-2009 veelal rond de belangrijkste schaatstoernooien werden aangetroffen. Die hoge waarden zijn daarvoor en daarna nooit meer bij haar geconstateerd, aldus de ISU.

Pechstein won begin vorig dit jaar een procedure bij de rechtbank in München en kreeg ook steun van een commissie van de Duitse olympische bond (DOSB), die onder meer tot de conclusie kwam dat de medische onderbouwing voor haar dopingschorsing niet klopte.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie