Munnikenheide College is weer baas in eigen gebouw

Na zes maanden van werkzaamheden is de verbouwing van het Munnikenheidecollege in Rucphen afgerond.

In oktober 2015 ging de opdracht voor de verbouwing naar bureau Rothuizen dat zowel het ontwerp als de begeleiding van de bouw voor zijn rekening zou nemen.

De grootste uitdaging? Architect Pierre Maas hoeft er niet lang over na te denken: "de planning! De lessen moesten zoveel mogelijk door gaan; daarom moesten we de duur en intensiteit van de onvermijdelijke overlast tot het absolute minimum beperken."

De bouw begon in mei van dit jaar. En nu, amper zes maanden later, is het klaar. Helemaal zoals van tevoren was gepland en afgesproken. Afgelopen vrijdag werd het aangepaste gebouw officieel teruggeven aan directeur Reuvers.

Vijfentwintig jaar vooruit

Reuvers is erg blij met het uiteindelijke resultaat. "Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn geweldig opgeknapt. Er zijn lokalen van verschillende groottes en we kunnen de gangen beter benutten. Dat zorgt er voor de we een stuk flexibeler zijn." 

Er zijn glaspartijen vervangen door houtpanelen, waardoor flink op de energierekening wordt bespaard. De nieuwe ledverlichting draagt daar aan bij. De luchtbehandelingssystemen zijn vernieuwd en gekleurd glas zorgt in enkele gangen voor een sfeervol licht. "We kunnen weer vijfentwintig jaar vooruit", denkt Reuvers.

Tip de redactie