Halderberge zet extra in op minder huisuitzettingen

Bernardus Wonen, de Kredietbank West-Brabant en de Gemeente Halderberge hebben het convenant ‘preventie huisuitzettingen’ geactualiseerd.

De drie instanties willen op deze manier proberen om huisuitzettingen te voorkomen. Vorig jaar vonden er zeven huisuitzettingen plaats in de gemeente Halderberge, een jaar eerder waren dat er nog tien.“Vaak is een huurachterstand de reden”, verklaart wethouder Jan Paantjes.

“We kunnen een huurachterstand van anderhalf jaar natuurlijk niet accepteren.” De gemeente werkt daarom nauw samen met Bernardus Wonen en de Kredietbank om vroegtijdig signalen op te vangen van mensen die in de problemen dreigen te komen.

Voorkomen

“Op zo’n moment wordt er gekeken wat wij als gemeente kunnen doen om een huisuitzetting te voorkomen.” Soms ligt het bijvoorbeeld aan een lakse boekhouding, maar ook het illegaal gebruik van een pand kan zorgen voor huisuitzettingen”, aldus de wethouder.

De actualisatie van het convenant zorgt ervoor dat het komende jaar nog minder huiszettingen plaats hoeven te vinden. Op advies van de wmo-raad zijn nog diverse verbeteringen aangebracht, waardoor het convenant nog duidelijker is.

Lees meer over:
Tip de redactie