Plannen voor compacte binnenstad gaan volle bak door

De plannen om te komen tot een compacte binnenstad in Roosendaal gaan volle bak door. Dat gebeurt ook als warenhuisketen V&D de deuren sluit. 

Op dit moment bekijken curatoren of het mogelijk is om V&D en de restaurantformule La Place te laten doorstarten, eventueel met een beperkt aantal vestigingen. Binnenstadsmanager Olav Posthumus van ondernemersvereniging Collectief Roosendaal hoopt vurig dat de V&D-vestiging in Roosendaal blijft behouden.

Centraal

In de binnenstad van Roosendaal is V&D gevestigd aan de Dr. Brabersstraat en ligt het warenhuis centraal tussen de oude Markt en de Nieuwe Markt. Posthumus wijst erop dat V&D op dit moment nog steeds open is.

“V&D is zelfs vaker open dan andere winkels. Je kunt er van maandag tot zaterdag tot 19.00 uur terecht (op vrijdagavond langer) en sinds september is V&D ook elke zondag geopend.”

Vitale binnenstad

Volgens Posthumus zou het jammer zijn als V&D verdwijnt . Daarmee zou een groot winkelpand leeg komen te staan. Tegelijkertijd kiest de binnenstadsmanager voor een positieve benadering: “Wij zetten ons maximaal in voor een vitale en leefbare binnenstad en daar gaan we hoe dan ook mee door.”

Dat gebeurt bijvoorbeeld door activiteiten te houden tijdens de koopzondagen, in te zetten op marketing en te zorgen voor beleving in de binnenstad.

Goede hoop

Wethouder Cees Lok, verantwoordelijk voor de binnenstad laat weten dat hij intensief contact heeft met Syntrus Achmea, de eigenaar van het V&D-pand in Roosendaal.

Hij zou een eventueel vertrek van het warenhuis uit de stad betreuren, maar heeft goede hoop op een doorstart. “Ik heb gehoord dat ‘onze V&D-vestiging’ niet slecht draait, maar de curatoren nemen de beslissing.”

Flair

De gemeente staat in ieder geval niet stil. “Het is voor ons alleen maar meer reden om er een extra tandje bij te zetten.” Achter de schermen wordt hard verder gewerkt aan de vorming van een compacte binnenstad. Rond maart krijgt de Nieuwe Markt meer flair met meer beplanting, zitbanken, fonteinen en lantaarnpalen.

Constructief

Syntrus Achmea geeft aan zich constructief op te stellen voor kandidaat-kopers van V&D. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een back-up-plan voor het geval dat niet lukt. Zo geeft Syntrus Achmea in het AD aan gesprekken met nationale en internationale retailers over de mogelijkheden te voeren om de vrijkomende panden op te vullen.

Lees meer over:
Tip de redactie