Wevers en Van Rouwendaal gehuldigd in Holland Heineken House

Sanne Wevers en Sharon van Rouwendaal zijn maandagavond (lokale tijd) gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

De 24-jarige turnster Wevers pakte eerder op de dag verrassend goud op balk. Van Rouwendaal veroverde de olympische titel op de 10 kilometer openwaterzwemmen.

Dinsdag wordt er mogelijk weer een openwaterzwemmer gehuldigd, want dat komt Ferry Weertman in actie op de 10 kilometer. De 24-jarige Weertman is regerend Europees kampioen.

"Misschien pakt hij ook goud", zei van Rouwendaal voor de camera van NU.nl. "Meestal doet hij namelijk hetzelfde als ik. Hij moet zich alleen niet gek laten maken."

Van Rouwendaal verwacht gouden medaille voor Weertman:

Wakker worden

Voor Wevers was het allemaal nog wat onwerkelijk tijdens de huldiging. "Ik stond daar en ik dacht: als ik maar niet wakker word. Dan blijkt het allemaal een droom te zijn. Gelukkig was dat niet het geval", aldus Wevers, die vorig jaar op de WK zilver pakte op balk.

"Al het harde werken sinds het WK is niet voor niets geweest. Stapje voor stapje hebben we een plan uitgewerkt om in Rio een medaille te pakken. Dat is beloond."

Video: Epke Zonderland is voor Wevers een voorbeeld:

Medaillespiegel Spelen Rio

Medaillespiegel Spelen Rio
Hoe doet Nederland het in vergelijking met de de andere landen op de Olympische Spelen?

Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag
Wil jij weten wanneer de Nederlanders in actie komen in Rio? Bekijk hier het programma.
Tip de redactie