Rio 2016

Volleybalsters winnen eenvoudig van Puerto Rico

De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag hun derde zege geboekt tijdens het olympisch toernooi in Rio de Janeiro. Puerto Rico was in het vierde pouleduel geen partij voor de ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti: 3-0 (25-14, 25-22 en 25-16).

Bij Oranje keek Maret Balkestein-Grothues wederom toe vanaf de zijlijn. De aanvoerster van het Nederlands team heeft nog teveel last van een enkelblessure die ze opliep in de tweede groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Puerto Rico won nog geen enkele wedstrijd in Rio en maakt geen kans meer op een plek in de kwartfinale. Oranje jaagt op een goede klassering in poule B om in de volgende ronde een sterke tegenstander zoals gastland Brazilië te ontlopen. In de strijd om de topposities in de groep is vrijwel alles nog mogelijk.

Na vier duels heeft Nederland negen punten. Er werd tot alleen verloren van de Verenigde Staten (2-3). Zaterdag staat de laatste groepswedstrijd van Oranje op het programma tegen Servië dat eerder op de dag verrassend met 3-0 won van China en ook negen punten heeft uit drie duels. De Verenigde Staten is koploper en stuit zaterdag nog op China.

Lees meer over:

Medaillespiegel Spelen Rio

Medaillespiegel Spelen Rio
Hoe doet Nederland het in vergelijking met de de andere landen op de Olympische Spelen?

Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag
Wil jij weten wanneer de Nederlanders in actie komen in Rio? Bekijk hier het programma.
Tip de redactie