Polman vindt dat handbalsters er 'tien stappen bij moeten zetten'

Estavana Polman beseft dat Nederland woensdagavond (lokale tijd) veel beter zal moeten spelen om na de zege op Argentinië ook Zuid-Korea te verslaan.

"We hebben twee punten, maar als we meer wedstrijden willen winnen dan moeten we er nog tien stappen bij zetten", aldus Polman, die met Oranje de Koreanen bij winst op vier punten achterstand zet in groep B.

Een plek in de kwartfinales van de Spelen in Rio de Janeiro kan debutant Nederland dan al bijna niet meer ontgaan. "Maar ik vind het gevaarlijk om daar nu al aan te denken", zegt Polman.

"Ik kijk niet verder dan de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Dat wordt namelijk geen makkelijke pot. De Koreanen zijn klein en snel. Zoals ik al zei, we zullen echt veel beter moeten spelen dan in de eerste twee wedstrijden."

Trots

Tegen het relatief zwakke Argentinië (26-18) konden Polman en Oranje het zich nog permitteren om te verslappen bij een ruime voorsprong, nadat eerder wel van Frankrijk was verloren.

"Maar als je kampioen wil worden moet je ook de mindere wedstrijden winnen. Dat hebben we gedaan tegen Argentinië. Onze eerste overwinning ooit op de Spelen, daar mogen we best een beetje trots op zijn. Op naar de volgende."

De wedstrijd tussen Nederland en Zuid Korea begint in de nacht van woensdag op donderdag om 00.50 uur Nederlandse tijd.

Medaillespiegel Spelen Rio

Medaillespiegel Spelen Rio
Hoe doet Nederland het in vergelijking met de de andere landen op de Olympische Spelen?

Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag
Wil jij weten wanneer de Nederlanders in actie komen in Rio? Bekijk hier het programma.
Tip de redactie