Brouwer en Meeuwsen beginnen met eenvoudige zege

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn goed begonnen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De oud-wereldkampioenen wonnen hun eerste groepsduel met gemak.

De Russen Nikita Liamin en Dmitri Barsuk werden in twee sets geklopt: 21-15 en 21-14.

Het Nederlandse koppel zag de Russen in de eerste set lang bij blijven. Op 11-10 sloegen de twee mannen echter een gaatje. Die voorsprong werd gaandeweg de set steeds groter, waarna het op het eerste setpunt direct raak was.

Ook in de tweede set ging het lang gelijk op. Ook nu sloegen de Nederlanders halverwege de set toe. Meeuwsen beëindigde de partij in stijl door een ace te slaan.

Brouwer en Meeuwsen nemen het in de groepsfase ook nog op tegen de Polen Bartosz Losiak en Piotr Kantor en de Duitsers Markus Böckermann en Lars Flüggen.

Tijdens de wedstrijd van het Nederlandse duo zat koning Willem-Alexander op de tribune. ''Ik kwam hem toevallig vlak voor de wedstrijd nog tegen en hij heeft ons toen succes gewenst. Het was leuk dat hij er was, een grote eer'', zei Meeuwsen tegen de NOS.

Van Iersel

De zege van Brouwer en Meeuwsen in beeld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow
 en Meppelink

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink wonnen zaterdag ook hun eerste groepsduel. Het Nederlandse duo hoefde geen set af te staan aan het Venezolaanse team Olaya Perez Pazo/Norisbeth Isais Agudo.

Van Iersel en Meppelink waren met 21-17 21-11 te sterk.

Medaillespiegel Spelen Rio

Medaillespiegel Spelen Rio
Hoe doet Nederland het in vergelijking met de de andere landen op de Olympische Spelen?

Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag
Wil jij weten wanneer de Nederlanders in actie komen in Rio? Bekijk hier het programma.
Tip de redactie