Wawrinka meldt zich met rugblessure af voor olympisch tennistoernooi

De Zwitserse tennisequipe zal het op de Olympische Spelen na de afmelding van Roger Federer ook moeten stellen zonder Stan Wawrinka.

De mondiale nummer vier heeft al enige tijd last van een rugblessure en voelt zich niet fit genoeg om mee te doen in Rio de Janeiro.

"Ik ben heel erg verdrietig, want ik had graag mijn derde Spelen meegemaakt", verklaart Wawrinka op de website van de Zwitserse tennisbond. "Helaas is dat nu niet mogelijk. Ik wens alle Zwitserse sporters, voor wie ik natuurlijk zal juichen, veel succes toe in Rio."

Wawrinka voelde zijn kwetsuur afgelopen week weer opspelen bij de Rogers Cup in Canada en onderging de laatste dagen meerdere onderzoeken, waarop hij besloot om zich voor onbepaalde tijd terug te trekken.

Acht jaar geleden legde de 31-jarige Wawrinka samen met zijn landgenoot Federer nog beslag op een gouden medaille in het dubbelspel bij de Zomerspelen in Peking. In het enkelspel reikte hij destijds tot de tweede ronde, vier jaar geleden was de eerste ronde zijn eindstation in Londen.

Met de afmelding van de tweevoudig Grand Slam-winnaar is de kans op eremetaal weer een stuk kleiner voor de Zwitsers. Eerder zagen ook Federer en Belinda Bencic al af van deelname in Braziliƫ.

Lees meer over:

Medaillespiegel Spelen Rio

Medaillespiegel Spelen Rio
Hoe doet Nederland het in vergelijking met de de andere landen op de Olympische Spelen?

Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag
Wil jij weten wanneer de Nederlanders in actie komen in Rio? Bekijk hier het programma.
Tip de redactie