Rio 2016

'Russische olympische ploeg voor Rio dinsdag bekend'

De Russische minister van Sport Vitaly Mutko heeft maandag gezegd dat alle beslissingen over de deelname van Russische sporters aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro dinsdag bekend zullen zijn. 

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot onlangs geen collectieve schorsing over sportgrootmacht Rusland af te roepen, ondanks een schokkend rapport van het mondiale antidopingbureau WADA over een door de staat gedirigeerd dopingsysteem.

Het was vervolgens aan de internationale sportbonden om alle Russische atleten die zich voor Rio hadden gekwalificeerd, door te lichten op hun dopingverleden of banden met het dopingsysteem.

Video: 'Beslissingen deelname Russische sporters aan Spelen snel bekend'

Jury

Het IOC heeft echter het laatste woord. De organisatie benoemde zaterdag een driekoppige jury. De Duitse Claudia Bokel, de Turk Ugur Erdener en de Spanjaard Juan Antonio Samaranch jr. lichten alle besluiten van de bonden nog eens door en komen vervolgens met een eigen oordeel, dat dinsdag verwacht wordt.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is vrijdagavond vanaf 23.00 uur in het Maracana stadion in Rio de Janeiro.

Lees meer over:

Medaillespiegel Spelen Rio

Medaillespiegel Spelen Rio
Hoe doet Nederland het in vergelijking met de de andere landen op de Olympische Spelen?

Programma van dag tot dag

Programma van dag tot dag
Wil jij weten wanneer de Nederlanders in actie komen in Rio? Bekijk hier het programma.
Tip de redactie