Miljoen Nederlanders gaan op voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie blijft onverminderd populair. Dit jaar gaan zo’n 1,1 miljoen Nederlanders er op uit, ongeveer evenveel als vorig jaar, verwacht NBTC Holland Marketing.

Ongeveer 500.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht, veelal in een bungalow. Meer dan de helft van de binnenlandse vakantiegangers in eigen land kiezen voor een bungalow of vakantiehuisje. Vooral bungalowparken doen het erg goed, aldus NBTC.

Volgens de toerismeorganisatie is daarnaast de run op lastminuteaanbiedingen opvallend groter dan vorig jaar. Zo'n 600.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor de wintersport of een gewone vakantie.

Oostenrijk, Duitsland en België zijn daarbij het meest populair. De wintersporters gaan het liefst naar Oostenrijk. Op de tweede plaats staat Frankrijk, gevolgd door Duitsland.

De voorjaarsvakantie is voor de regio Zuid van 14 tot en met 22 februari en voor de regio’s Noord en Midden van 21 februari tot en met 1 maart.

Nu carnaval dit jaar in de week van regio Zuid valt, is het de verwachting dat de voorjaarsvakantie over twee weken wordt verspreid. Vorig jaar viel carnaval buiten de officiële adviesweken en toen werd de voorjaarsvakantie uitgesmeerd over drie weken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie