Geroosterde groenten met twee soorten erwten

Voordat de feestdagen echt losbarsten en de buiken weer tot de nok toe worden gevuld gaan we voor een gerecht zonder vlees. Daarbij geeft het Zuid-Europees karakter van dit recept enigszins troost in de herfst. Kortom een vegetarisch gerecht met de rijke met de zonnige smaak van de Middellandse zee. Door de redactie van Tip kookschool

Geroosterde groenten met twee soorten erwten
Hoofdgerecht (4 personen)
Bereiden: 30 min.
Oven: 25 min.

Boodschappenlijst

  • 4 el olijfolie
  • 4 el balsamico-azijn
  • zout, versgemalen peper
  • 2 rode paprika's, in repen
  • 6 roma-tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in vieren
  • 4 lente-ui, in stukjes van ± 2 cm
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 8 takjes tijm
  • 1 blik kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
  • 8 kleine plakken zachte geitenkaas à 50 g of 4 plakken à 100 g
  • extra nodig: braadslee
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 225°C. Klop de olie, azijn, zout en peper door elkaar en schep dit door de paprika, tomaat, lente-ui en knoflook in de braadslee. Rooster de groenten 10-15 min. in het midden van de oven. Kook intussen de erwtjes in ± 5 min. in ruim kokend water en zout beetgaar en giet ze af. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm af.

    Neem de braadslee uit de oven. Schep de kikkererwten, doperwten en tijm door de geroosterde groenten. Verdeel de geitenkaas erover en bestrooi alles royaal met peper. Bak alles nog ± 10 min. in de oven, zet de laatste 5 min. ook de grill aan, zodat de geitenkaas mooi gratineert. Garneer met de rest van de tijm en serveer direct. Lekker met foccacia.

    Energie en zo

    Kcal p.p.: 435

    Receptuur: Katinka Huiskamp. Bereiding: Rita Delfsma. Fotografie: Johan Visschedijk. Styling: Laura Jongeneel

    Tip de redactie