Dossier: Prinsjesdag

Politie op volle sterkte voor Prinsjesdag

Laatste update:  19 september 2011 17:56 info Bekijk op de kaart

DEN HAAG - Als het aan de politie Haaglanden ligt, wordt Prinsjesdag ''vooral een feest.''

Foto:  ANP

Maar de politie staat wel met ''vrijwel alle mankracht’’ op straat om mogelijke incidenten, zoals vorig jaar met de waxinelichthoudergooier, te voorkomen of anders direct de kop in te drukken.

Dat stelde een woordvoerster van de politie maandag, aan de vooravond van Prinsjesdag. De politie geeft zoals gebruikelijk geen details over precieze inzet van agenten en de diverse scenario’s die klaarliggen in geval van incidenten.

''Maar we houden zeker ook rekening met het gevaar van een ‘solistische dreiger’, zoals vorig jaar het geval was’’, meldt de zegsvrouw.

''We zijn alert op mensen die afwijkend gedrag vertonen. Maar het probleem is vooral dat dat soort mensen heel onverwacht opereert.’’

Een groot deel van het centrum van Den Haag is dinsdagochtend en het begin van de middag afgesloten vanwege de rijtocht van de Gouden Koets. In een deel van het centrum geldt ook een parkeerverbod en is een flink aantal parkeergarages niet bereikbaar.

Lees de berichten over Prinsjesdag in ons nieuwsdossier

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

APB

CDA-leider Sybrand Buma is woensdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen stevig aangevallen op zijn tegenvoorstellen voor de begroting voor 2015.

Lees meer en bekijk beeld

Interview Asscher

Vicepremier Lodewijk Asscher vindt de kritiek dat het kabinet te weinig ambitie uitstraalt te makkelijk.

Lees meer

Troonrede

"Prinsjesdag is omgeven door een rouwrand van verdriet", begon koning Willem-Alexander dinsdag zijn troonrede, daarbij refererend aan de vliegramp met MH17 in Oekraïne.

Lees verder, bekijk beeld

Reacties politiek

Uit de Tweede Kamer is kritisch gereageerd op de plannen van het kabinet. 

Lees meer

Hoedenparade

Speciale aandacht gaat op Prinsjesdag uit naar de hoeden en jurken van de vrouwelijke gasten.

Bekijk fotoserie (22)