Dossier: Prinsjesdag

Politie op volle sterkte voor Prinsjesdag

Laatste update:  19 september 2011 17:56 info Bekijk op de kaart

DEN HAAG - Als het aan de politie Haaglanden ligt, wordt Prinsjesdag ''vooral een feest.''

Foto:  ANP

Maar de politie staat wel met ''vrijwel alle mankracht’’ op straat om mogelijke incidenten, zoals vorig jaar met de waxinelichthoudergooier, te voorkomen of anders direct de kop in te drukken.

Dat stelde een woordvoerster van de politie maandag, aan de vooravond van Prinsjesdag. De politie geeft zoals gebruikelijk geen details over precieze inzet van agenten en de diverse scenario’s die klaarliggen in geval van incidenten.

''Maar we houden zeker ook rekening met het gevaar van een ‘solistische dreiger’, zoals vorig jaar het geval was’’, meldt de zegsvrouw.

''We zijn alert op mensen die afwijkend gedrag vertonen. Maar het probleem is vooral dat dat soort mensen heel onverwacht opereert.’’

Een groot deel van het centrum van Den Haag is dinsdagochtend en het begin van de middag afgesloten vanwege de rijtocht van de Gouden Koets. In een deel van het centrum geldt ook een parkeerverbod en is een flink aantal parkeergarages niet bereikbaar.

Lees de berichten over Prinsjesdag in ons nieuwsdossier

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Beelden Prinsjesdag

Overzicht in foto's en video's van Prinsjesdag 2013.

Bekijk alle beelden

Begroting in beeld

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de begroting voor het nieuwe jaar gepresenteerd. De staatsbegroting in een overzichtelijke infographic: 

Bekijk de begroting

Bezuinigingen

Het kabinet heeft op Prinsjesdag bekendgemaakt hoe de begroting, met daarin het bezuinigingspakket van 6 miljard, voor het komende jaar eruit ziet.

Bekijk overzicht

Troonrede

Koning Willem-Alexander ging in zijn allereerste troonrede onder meer in op de economische crisis. Ook noemde hij even het verlies van zijn broer prins Friso.

Lees verder en bekijk beeld

Hoedjesparade

Op het Binnenhof in Den Haag zijn weer veel opvallende hoedjes te zien tijdens Prinsjesdag.

Bekijk fotoserie (14)