Dossier: Prinsjesdag

Politie op volle sterkte voor Prinsjesdag

Laatste update:  19 september 2011 17:56 info Bekijk op de kaart

DEN HAAG - Als het aan de politie Haaglanden ligt, wordt Prinsjesdag ''vooral een feest.''

Foto:  ANP

Maar de politie staat wel met ''vrijwel alle mankracht’’ op straat om mogelijke incidenten, zoals vorig jaar met de waxinelichthoudergooier, te voorkomen of anders direct de kop in te drukken.

Dat stelde een woordvoerster van de politie maandag, aan de vooravond van Prinsjesdag. De politie geeft zoals gebruikelijk geen details over precieze inzet van agenten en de diverse scenario’s die klaarliggen in geval van incidenten.

''Maar we houden zeker ook rekening met het gevaar van een ‘solistische dreiger’, zoals vorig jaar het geval was’’, meldt de zegsvrouw.

''We zijn alert op mensen die afwijkend gedrag vertonen. Maar het probleem is vooral dat dat soort mensen heel onverwacht opereert.’’

Een groot deel van het centrum van Den Haag is dinsdagochtend en het begin van de middag afgesloten vanwege de rijtocht van de Gouden Koets. In een deel van het centrum geldt ook een parkeerverbod en is een flink aantal parkeergarages niet bereikbaar.

Lees de berichten over Prinsjesdag in ons nieuwsdossier

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Gelekte plannen

Ruim voor Prinsjesdag zijn de belangrijkste plannen al uitgelekt, inclusief de koopkrachtgevolgen. Een overzicht van de belangrijkste punten, al kunnen er hier en daar nog wijzigingen volgen.

Bekijk overzicht

Ontstaan

Begin jaren 30 van de vorige eeuw werd besloten om de opening van het parlementaire jaar Prinsjesdag te noemen. Niemand weet meer waarom.

Lees meer

Niet openbaar

Premier Mark Rutte gaat niet in op een verzoek van een groot deel van de oppositie om de Prinsjesdagstukken vast openbaar te maken.

Lees meer

NU.nl op Twitter

Volg NU.nl ook op Twitter en ontvang het laatste nieuws in uw tijdlijn. 

Ga naar Twitter