Behulpzame man belt politie en eindigt in gevangenis

Een man die in de nacht van donderdag op vrijdag de politie alarmeerde over een inbraakpoging aan het Bijlmerplein, belandde door zijn belletje naar 112 zelf in de gevangenis. 

Agenten troffen namelijk niet alleen twee inbrekers (18 en 22 jaar) aan, maar ook een kleine hennepplantage in de woning van de behulpzame melder.

De man belde rond 2.30 uur naar de politie over de inbraak. Agenten gingen daarop naar het Bijlmerplein en hield op basis van hun signalement twee mannen aan in de omgeving. In de omgeving van de verdachten trof de politie ook nog een rugtas met inbrekerswerktuig aan. Deze is in beslaggenomen.

Hennep

Een politieman rook in de buurt van de winkel echter ook een sterke hennepgeur, die uit een openstaand raam van een woning kwam. De melding van de poging tot inbraak zou vanuit deze woning zijn gedaan.

De politie trof daar in een kweektent een kleine hennepplantage van zestig planten aan. De bewoners van het pand, de man en zijn partner, zijn aangehouden. De hennepplanten zijn in beslag genomen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie