Gepubliceerd: 
Laatste update: 
19 april 2013 09:45
19 april 2013 10:27

Texaan overleeft aanslag Boston en ziet ontploffing Waco

Joe Berti is misschien wel de gelukkigste én ongelukkigste man van de Verenigde Staten. De Texaan overleefde afgelopen week de aanslag in Boston om bij thuiskomst de explosie bij de kunstmestfabriek in Waco te zien.

Foto:  ANP

Dat schrijven diverse Amerikaanse media donderdag.

Op foto’s is Berti te zien tussen de lopers van de Boston Marathon en hij maakte zelf een foto van de ruikpluimen bij Waco. "Ik ben wel even klaar met die explosies", vertelt hij. "Ik wil weg van al die vuurballen."

Na zijn traumatische ervaring in Boston, ging Berti terug naar huis om weer aan het werk te gaan. Tijdens de eerstvolgende werkdag reed hij op z'n dooie akkertje naar huis na een vergadering. 

Op het moment dat hij Waco passeerde, ging de fabriek de lucht in. "Ik dacht meteen 'Dit meen je niet!', maar besefte ook dat ik moest maken dat ik wegkwam. Ik voelde dat er iets op mijn dak landde, een brokstuk ofzo."

Toch wil hij niet al te lang stilstaan bij zijn pech. De Texaan is vooral heel blij dat hij het ongeschonden kan navertellen. "Ik ben ook heel blij dat mijn vrouw er nog is. Die stond in Boston op nog geen twintig meter van de ontploffing", vertelt hij volgens AP.

Door: WTF.nl/NU.nl

Lees meer over

Eerdere berichten

Eerder

Ballon landt in grot

Een Oostenrijkse ballonvaarder is erin geslaagd te landen in een grot van 200 meter diep. Dat deed hij in Kroatië. Hij acht het uitgesloten dat iemand de stunt na kan doen.

Bekijk video:

Alpinist zonder benen

Een 31-jarige Chinees heeft een berg beklommen. Nu is dat op zich niet zo bijzonder, maar voor Chen Zhou was dat wel het geval. Zijn benen zijn namelijk geamputeerd en dus bereikte hij de top door alleen zijn handen te gebruiken.

Bekijk video