Gepubliceerd: 
Laatste update: 
22 november 2012 14:46
22 november 2012 15:50

Man schopt het tot voetbaltrainer dankzij videogame

AMSTERDAM - Een 21-jarige man uit Azerbeidjan is benoemd tot trainer van voetbalclub FC Baku, nadat hij uit wist te blinken in het computerspel Football Manager.

Foto:  AFP

Dit meldt Yahoo. Vugar Guloglan was dankzij zijn opvallende prestaties in het computerspel al eerder door de club aangesteld als adviseur, en hij is nu gepromoveerd tot hoofdtrainer van de club.

Ex-profvoetballer Jean-Pierre Papin, die in 1991 werd uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar, was ook in de running voor de functie.

FC Baku speelt op het hoogste niveau en staat momenteel op de elfde plek van de twaalf teams.

De kersverse trainer wil dat zijn team zich kwalificeert voor de Europa League, zegt hij tegenover de Amerikaanse nieuwssite. Daarvoor moet het elftal de zes beste teams van het land verslaan.

Door: NU.nl/WTF.nl
 • Deel:
 • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Altijd opmerkelijk nieuws

 • Man overleeft ritje op dak niet

  De 51-jarige Sherri Wilkins reed de 31-jarige Philip...

  Lees verder
 • Overvallers trekken masker af

  De overvallers beroofden de bank in de wijk Bay Ridge...

  Lees verder
 • Grootste beeld ooit in woestijn

  Christo staat bekend 'de inpakker': voor zijn bekendste...

  Lees verder

Eerdere berichten

Eerder

Haaien

Zeldzame beelden van twee witte haaien die elkaar te lijf gaan. De video is opgenomen in het zuiden van Australië. De kleinste van de twee haaien is sinds het gevecht niet meer gezien.

Bekijk video

Kussengevecht

Meer dan 4000 studenten van een universiteit in Californië zijn elkaar dinsdag te lijf gegaan met kussen. De studenten hebben daarmee het wereldrecord van het grootste kussengevecht ooit verbroken.

Bekijk video