Gepubliceerd: 
Laatste update: 
22 november 2012 14:46
22 november 2012 15:50

Man schopt het tot voetbaltrainer dankzij videogame

AMSTERDAM - Een 21-jarige man uit Azerbeidjan is benoemd tot trainer van voetbalclub FC Baku, nadat hij uit wist te blinken in het computerspel Football Manager.

Foto:  AFP

Dit meldt Yahoo. Vugar Guloglan was dankzij zijn opvallende prestaties in het computerspel al eerder door de club aangesteld als adviseur, en hij is nu gepromoveerd tot hoofdtrainer van de club.

Ex-profvoetballer Jean-Pierre Papin, die in 1991 werd uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar, was ook in de running voor de functie.

FC Baku speelt op het hoogste niveau en staat momenteel op de elfde plek van de twaalf teams.

De kersverse trainer wil dat zijn team zich kwalificeert voor de Europa League, zegt hij tegenover de Amerikaanse nieuwssite. Daarvoor moet het elftal de zes beste teams van het land verslaan.

Door: NU.nl/WTF.nl
 • Deel:
 • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Altijd opmerkelijk nieuws

 • Man overleeft ritje op dak niet

  De 51-jarige Sherri Wilkins reed de 31-jarige Philip...

  Lees verder
 • Overvallers trekken masker af

  De overvallers beroofden de bank in de wijk Bay Ridge...

  Lees verder
 • Grootste beeld ooit in woestijn

  Christo staat bekend 'de inpakker': voor zijn bekendste...

  Lees verder

Eerdere berichten

Eerder

iPhone 6 valt

Een Australiër liet vrijdagochtend zijn gloednieuwe iPhone op de grond vallen. Hij was de eerste die de nieuwe telefoon van Apple kocht in de stad Perth.

Bekijk video

Omploegen

Tijdens de Jalsa, een jaarlijks in Pakistan gehouden evenement, moeten de boeren hun twee stieren het veld zo mooi, maar ook zo snel mogelijk laten omploegen.

Bekijk video