Gepubliceerd: 
Laatste update: 
22 november 2012 14:46
22 november 2012 15:50

Man schopt het tot voetbaltrainer dankzij videogame

AMSTERDAM - Een 21-jarige man uit Azerbeidjan is benoemd tot trainer van voetbalclub FC Baku, nadat hij uit wist te blinken in het computerspel Football Manager.

Foto:  AFP

Dit meldt Yahoo. Vugar Guloglan was dankzij zijn opvallende prestaties in het computerspel al eerder door de club aangesteld als adviseur, en hij is nu gepromoveerd tot hoofdtrainer van de club.

Ex-profvoetballer Jean-Pierre Papin, die in 1991 werd uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar, was ook in de running voor de functie.

FC Baku speelt op het hoogste niveau en staat momenteel op de elfde plek van de twaalf teams.

De kersverse trainer wil dat zijn team zich kwalificeert voor de Europa League, zegt hij tegenover de Amerikaanse nieuwssite. Daarvoor moet het elftal de zes beste teams van het land verslaan.

Door: NU.nl/WTF.nl
 • Deel:
 • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Altijd opmerkelijk nieuws

 • Man overleeft ritje op dak niet

  De 51-jarige Sherri Wilkins reed de 31-jarige Philip...

  Lees verder
 • Overvallers trekken masker af

  De overvallers beroofden de bank in de wijk Bay Ridge...

  Lees verder
 • Grootste beeld ooit in woestijn

  Christo staat bekend 'de inpakker': voor zijn bekendste...

  Lees verder

Eerdere berichten

Eerder

Nieuwsbrief

Iedere dag rond het middaguur een overzicht van het belangrijkste nieuws in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. 

Inschrijven

Reuzenbadeend is in LA

De wereldberoemde gele badeend die eerder al opzien baarde in Azië, drijft nu in Los Angeles. Een Nederlandse kunstenares is verantwoordelijk voor de creatie.

Bekijk video