Gepubliceerd: 
Laatste update: 
13 november 2012 18:51
13 november 2012 18:51

Rat valt uit plafond en bijt vrouw

AMSTERDAM - In een restaurant in de Chinese plaats Guangzhou is een rat uit het plafond gevallen. Het beest beet daarna een van de bezoekers.

Foto:  Thinkstock

Het restaurant heeft excuses aangeboden, maar weigert maatregelen te nemen. Het gaat namelijk om een vegetarisch restaurant.

"Hij was zo groot als mijn handen en ik zag nog een andere grote rat in het plafond zitten", zegt het slachtoffer, mevrouw Huang, tegen Guangzhou Daily.

Na het bijt-incident, dat 3 november plaatsvond maar maandag pas nationale bekendheid kreeg, ging de vrouw direct naar het ziekenhuis.

Het restaurant heeft aangegeven de ziekenhuiskosten te vergoeden. Mevrouw Chai, de manager van het restaurant, heeft nooit eerder klachten over ratten ontvangen. "Ik was erg verbaasd toen ik het hoorde. Ik heb twee obers het plafond laten checken. Zij hebben geen rattennest gevonden."

Geen gif

Mochten er alsnog ratten in het restaurant worden gevonden, dan is mevrouw Chai niet van plan het ongedierte met gif te bestrijden. "Dit is een vegetarisch restaurant. Wij streven ernaar om geen dieren de doden. Eén vegetariër meer, één dier meer gered", zegt de vrouw tegen de krant.

Door: NU.nl/WTF.nl
 • Deel:
 • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Altijd opmerkelijk nieuws

 • Moslimlanden kijken stiekem porno

  De cijfers komen uit een onderzoek dat Amazon heeft...

  Lees verder
 • Verkeerd plaatje op valse dollars

  Dana Leland uit het plaatsje Central Falls had geen...

  Lees verder
 • Giraffeman maakt mensen vrolijk

  Armstrong Baillie (32) noemt zich The Good Giraffe. Hij...

  Lees verder

Eerdere berichten

Eerder

iPhone 6 valt

Een Australiër liet vrijdagochtend zijn gloednieuwe iPhone op de grond vallen. Hij was de eerste die de nieuwe telefoon van Apple kocht in de stad Perth.

Bekijk video

Omploegen

Tijdens de Jalsa, een jaarlijks in Pakistan gehouden evenement, moeten de boeren hun twee stieren het veld zo mooi, maar ook zo snel mogelijk laten omploegen.

Bekijk video