Italiaanse populist zwemt naar Sicilië

MESSINA - De populistische Italiaanse politicus Beppe Grillo is de regionale verkiezingscampagne op Sicilië woensdag begonnen door de verraderlijke Straat van Messina over te zwemmen.

De 62-jarige Grillo, die bekendstaat om zijn venijnige tirades tegen conventionele politici, zwom de zeestraat van 3 kilometer die het eiland van het vasteland scheidt, in iets meer dan een uur, ondanks regen en harde wind.

De 5 Sterren Beweging van Grillo is een rijzende ster in de Italiaanse politiek en behaalde een spectaculaire winst in de lokale verkiezingen van mei, met de verkiezing van haar burgemeester in de noordelijke stad Parma.

De partij hoopt op een soortgelijk succes in het armere zuiden bij de regionale verkiezingen op 28 oktober.

Zuivering

Grillo's partij voert campagne voor een zuivering in de politiek, het afbreken van monopolies en voor een referendum over het loslaten van de euro.

Volgens recente opiniepeilingen kan de partij rekenen op 20 procent van de stemmen, waarmee het de op een na grootste zou zijn in het gefragmenteerde politieke landschap. De 5 Sterren Beweging profiteert vooral ook van de golf van schandalen rond gevestigde partijen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie