Gepubliceerd: 
Laatste update: 
3 oktober 2012 16:29
3 oktober 2012 17:36

Zieke jongen via robot bij les aanwezig

AMSTERDAM – De 7-jarige Devon Carrow-Sperduti uit het Amerikaanse Buffalo, New York lijdt aan dodelijke allergieën en kan hierdoor het huis amper uit. Toch kan de jongen via een zogenoemde VGo-robot gewoon naar school. 

Elke dag staat zijn eigen robot op school paraat, zodat hij de lessen kan volgen, kan communiceren met zijn klasgenoten en zelfs op het schoolplein mee kan spelen. Via een interactief scherm kunnen de leerlingen Devon zien.

Zijn robot is mobiel, heeft een eigen tafel in het klaslokaal en wanneer Devon het antwoord weet op een in de klas gestelde vraag, kan hij dit aangeven door op afstand een lampje te laten knipperen.

In totaal heeft de robot 5.000 dollar gekost. Moeder Rene: “De kinderen noemen de robot niet VGo, voor hun is het gewoon Devon. De robot is een virtuele Devon. Het helpt hem erbij te horen en zich te realiseren dat hij net als de andere kinderen naar school moet gaan.”

Door: NU.nl/WTF.nl  | Bekijk op de kaart
 • Deel:

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Altijd opmerkelijk nieuws

 • New York wil dat dode dief dokt

  Tamon Robinson werd op heterdaad betrapt toen hij...

  Lees verder
 • Doodziek meisje knalt beer neer

  "Ik beeldde me in dat het geen beer, maar een 150 kilo...

  Lees verder
 • 12-jarig meisje beats Einstein

  De jonge slimmerik is altijd al gek geweest op het...

  Lees verder

Eerdere berichten

Eerder

Keeshond zet record

Keeshondje Jiff heeft een plekje veroverd in het Guinnes Recordboek 2015. Hij is het snelste hondje op twee poten. Jiff kan zowel op zijn voor- als zijn achterpoten rennen en daarmee trekt hij veel bekijks in Hollywood.

Bekijk video

85 meter enchilada

Verschillende restaurants uit Mexico-Stad werkten donderdag samen aan een enorme enchilada. De enchilada is 85 meter lang.

Bekijk video