Amerikaanse tiener beklimt zeven hoogste bergen

Laatste update:  25 december 2011 09:02 info

AMSTERDAM - Een 15-jarige Amerikaan heeft op alle zeven continenten de hoogste berg beklommen.

Foto:  AFP

De jongen, Jordan Romero, belde zaterdag zijn moeder met de mededeling dat hij de top van het Vinsonmassief op Antarctica had bereikt. Romero brak daarmij het record van de Britse George Atkinson, die 16 was toen hij in mei de zevende beklimming voltooide.

Het team van Romero begon woensdag aan de beklimming. De barre tocht zit er voor hem nog niet op. "We moeten eerst nog afdalen, dan gaan we het vieren", laat hij op Facebook weten.

Op zijn tiende beklom Romero de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika. Op zijn dertiende beklom hij de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest op de grens van Nepal en Tibet.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Nieuw NU.nl

Achter de schermen werken we aan een nieuw uiterlijk van NU.nl. De beta-versie van de nieuwe site is nu open voor iedereen. Hij is nog in ontwikkeling, maar we zijn toch al heel benieuwd wat u vindt:

Ga naar beta.nu.nl

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie