Homoseksuele pinguïns Canada uit elkaar

Laatste update:  10 november 2011 14:20 info

TORONTO - De dierentuin van Toronto gaat een koppel pinguïns van elkaar scheiden. Hun liefde heeft al geleid tot vette krantenkoppen en grappen over 'Brokeback Iceberg'.

Foto:  NU.nl/Chris Heijmans

 Bekijk video

De reden: het gaat om twee mannetjespinguïns.

De Afrikaanse pinguïns delen een nest sinds zij een jaar geleden naar de dierentuin kwamen. Het gaat bij Pedro en Buddy om een bedreigde soort en daarom wil de dierentuin de twee aan vrouwtjespinguïns koppelen om voor nageslacht te zorgen.

Volgens Tom Mason, de verzorger van vogels en ongewervelden in de dierentuin, hebben Pedro en Buddy een 'gezelschapsband'. Hun relatie is niet noodzakelijk seksueel van aard. "Pinguïns zijn zo sociaal dat ze dit nodig hebben, dit gezelschap", aldus Mason.

Mason zei al honderden telefoontjes over het pinguïnpaar te hebben gehad. Er belde zelfs iemand die beweerde een vertegenwoordiger te zijn van het Canadese Genootschap voor Homoseksuele Dieren. Een dergelijke organisatie bleek bij navraag echter niet te bestaan.

Hit

Het verhaal van de dieren is een hit op internet. Er zijn schaamteloze YouTube-filmpjes geplaatst en ook cabaretiers halen inspiratie voor hun grappen uit de dieren. Comedian Jimmy Kimmel noemde het verhaal van de dieren 'Brokeback Iceberg' en beweerde de twee zeevogels te hebben gezien bij een concert van Lady Gaga.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Alternatief stierenvechten

Tijdens de Jalsa, een jaarlijks in Pakistan gehouden evenement, moeten de boeren hun twee stieren het veld zo mooi, maar ook zo snel mogelijk laten omploegen.

Bekijk video

Trouwen in achtbaan

Meestal zijn de gasten stil tijdens een trouwceremonie, maar tijdens de bruiloft van een Amerikaans stel zetten de gasten het op het gillen. De twee gaven elkaar het jawoord in een achtbaan.

Bekijk video