'Homo is gevaar op de weg'

BRINDISI - De homoseksuele Italiaan Cristian Friscina krijgt geen nieuw rijbewijs. De reden: zijn geaardheid. De autoriteiten in Friscina's woonplaats Brindisi vinden homoseksualiteit een psychische aandoening die de verkeersveiligheid in gevaar brengt.

Dat meldden Italiaanse media woensdag.

De autoriteiten in Friscina's woonplaats Brindisi vinden homoseksualiteit een psychische aandoening die de verkeersveiligheid in gevaar brengt. Dat meldden Italiaanse media woensdag.

Friscina (28) had tijdens zijn dienstplicht verteld dat hij homo was. Daarom werd hij onderzocht in een militair ziekenhuis.

De artsen concludeerden dat Friscina de veiligheid van medeweggebruikers in gevaar zou kunnen brengen en gaven dat door aan de autoriteiten in Brindisi.

Gehandicaptenrijbewijs

Het is niet de eerste keer dat homo's in Zuid-Italië zo worden gediscrimineerd. Een Siciliaan verloor jaren geleden op dezelfde manier zijn rijbewijs.

Toen hij opnieuw examen deed, kreeg hij alleen een gehandicaptenrijbewijs dat maar een jaar geldig was. De man kreeg vorige maand een schadevergoeding van 20.000 euro.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie