Naakte vrouw springt in Trevifontein

Laatste update:  23 april 2007 13:34 info

AMSTERDAM - In Rome heeft een 40-jarige vrouw een duik genomen in de Trevifontein, de bekendste fontein van de Italiaanse hoofdstad. In het bijzijn van tientallen toeristen sprong de vrouw in haar blootje in het water, zo meldden Italiaanse media.

Foto:  ANP

Na de duik klom de Milanese op een van de rotsen om op te drogen. "Het water is van iedereen. Ik had het warm", aldus de vrouw. Foto's van de naakte vrouw in de barokke fontein verschenen maandag in alle Italiaanse kranten.

De duik kan de vrouw duur komen te staan. Het is namelijk ten strengste verboden om in de fontein te baden.

De Trevifontein is het decor geweest van verschillende films, waaronder de klassieker La Dolce Vita uit 1960. In 1995 baadde het Duitse topmodel Claudia Schiffer nog door het water voor een advertentiecampagne van de Italiaanse designer Valentino.

Muntje

Volgens het bijgeloof keert een toerist ooit naar Rome terug als hij met de linkerhand over zijn rechterschouder een muntje in de wereldberoemde fontein gooit.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Eerder

Explosieve paastraditie

Twee kerken bestoken elkaar elk jaar met zelfgemaakte raketten in een poging elkaars kerkklokken te raken. De rouketopolemos (raketoorlog) is een paastraditie in het Griekse plaatsje Vrontados.

 

Bekijk video

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)