NORISK IT Groep is vitaalste bedrijf Groningen

NORISK IT Groep uit de stad Groningen mag zich dit jaar het vitaalste bedrijf van de provincie Groningen noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. 

Het kantoor vertegenwoordigt de provincie in het najaar in de strijd om de landelijke titel.

Het jonge IT-bedrijf kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten, lifescienceconcern Lode Holding en biotechnologiebedrijf PerkinElmer uit Groningen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om vitaliteit (gezondheid van de werknemers), mobiliteit (stappen maken binnen de onderneming) en excelleren (het beste uit medewerkers halen).

Blije ambities

NORISK IT Groep wil de best gewaardeerde IT-onderneming van Noord-Nederland zijn. Dit realiseert de onderneming door de eigen medewerkers maximaal te motiveren en hun sterke punten optimaal te benutten. Uiteindelijk is de lange termijn-relatie met de klant leidend bij iedere actie van de onderneming.

Het succes van de onderneming is primair meetbaar in de blijheid van werknemers en secundair in de klanttevredenheid. Het Groningse bedrijf heeft een duidelijke koers, waarbij de eigen inbreng van ieder teamlid telt.

Extra glimlach

Door de vijftig werknemers in wisselende samenstellingen te laten samenwerken, onstaat een dynamiek die nodig is om succesvolle innovatie te realiseren. Op die manier kunnen zowel werkgevers als medewerkers ook beter ontdekken waar hun kwaliteiten en ambities liggen.

Directeur Lammert Brouwer, die het bedrijf runt met zijn partner, is supertrots op de overwinning. “Het geeft een enorm positieve vibe op de werkvloer”, knikt hij. “Het is een blijk van waardering voor alles wat we de afgelopen jaren hebben gedaan.”

Het motto bij NORISK IT Groep is dat welzijn voor winst gaat. “We zijn allebei vijftigplussers met een lange carrière achter de rug. En uiteindelijk gaat het om de glimlach waarmee iedereen elke dag naar huis gaat, niet om die ene procent extra winst.”

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt? Klik dan hier.

Bekijk het verrassingsbezoek van Pieter van den Hoogenband aan NORISK IT Groep:

Tip de redactie