Albert Heijn Franeker is vitaalste bedrijf Friesland

De Albert Heijn aan de Leeuwarderweg in Franeker mag zich dit jaar het vitaalste bedrijf van Friesland noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden.

AH Franeker vertegenwoordigt Friesland in het najaar in de strijd om de landelijke titel.

Het AH-filiaal kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten; Clafis Ingenieurs uit Heerenveen en Friesland Lease uit Drachten.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om vitaliteit (gezondheid van de werknemers), mobiliteit (stappen maken binnen de onderneming) en excelleren (het beste uit medewerkers halen).

De Albert Heijn-vestiging aan de Leeuwarderweg in Franeker is een moderne winkel met 165 veelal jonge werknemers.

Huiswerkbegeleiding

Het motto van dit bijzondere AH-filiaal is 'Gezien, Gehoord en Geholpen' worden; dat geldt voor zowel klanten als medewerkers. Oprechte aandacht staat hoog in het vaandel op de werkvloer.

De eigenaren van de winkel stimuleren de jonge werkkrachten heel actief op zoek te gaan naar een functie die bij ze past. Er komt wekelijks een jobcoach langs en medewerkers krijgen ook huiswerkbegeleiding om hun baan zo goed mogelijk met hun studie te combineren.

Loopgroep

De winkel heeft een grote hardloopgroep, die elk jaar meedoet aan talloze runs zoals de Vuurtorenloop en de Dam-tot-Damloop. De gezonde lunch is gratis en een personal trainer begeleidt alle werknemers die willen sporten.

Eigenaar Mirjam Kuijpers, die de zaak runt met haar man Gert, is superblij met de overwinning. “We hebben dit resultaat alleen maar kunnen bereiken dankzij onze medewerkers”, zegt Kuijpers. “Groei en vitaliteit zijn de twee kernwoorden in de winkel. Wij investeren heel bewust in onze werknemers.” Dat betaalt zich op meerdere fronten uit. “De klanten merken regelmatig op hoe vriendelijk het personeel is. En ziekteverzuim hebben we nauwelijks.”

Finale

De winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van andere provincies. De prijs voor het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt in november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2016 mag het stokje overnemen van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen. Klok biedt onder andere scholing aan en stimuleert medewerkers om te sporten. Ook besteedt het bedrijf aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

Wilt u weten hoe u uw bedrijf vitaler maakt? Klik dan hier.

Bekijk het verrassingsbezoek van Pieter van den Hoogenband aan Albert Heijn Franeker:

Tip de redactie