Frans landbouwbedrijf InVivo neemt Nederlandse wijnhandelaar Baarsma over

Het Franse landbouwbedrijf InVivo Group neemt de Nederlandse wijnhandelaar Baarsma Wine Group over, maken de partijen dinsdag bekend.

Baarsma is nu nog in handen van het management en investeringsmaatschappij AAC Capital Partners. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

CEO Cees de Rade van Baarsma Wine Group denk dat het voor het bedrijf "heel goed is om een strategische aandeelhouder aan boord te halen die internationaal dezelfde ambities heeft".

Het Nederlandse bedrijf is een distributeur van wijn met een jaaromzet van 210 miljoen euro. Baarsma is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Zuid-Afrika. De onderneming heeft ook een bottelfaciliteit in Zaandam. Er werken 250 fulltimers bij Baarsma.

InVivo Group is met 9.200 medewerkers wereldwijd actief in 31 landen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 6,4 miljard euro. De onderneming heeft activiteiten op het gebied van agricultuur, dierenvoeding en -welzijn, retail en wijnproductie, -distributie en -verkoop.

Lees meer over:

Tips

Tips
Te heet op de werkvloer? Koel af met deze tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Atilay Uslu van Corendon: 'Een paar uurtjes werken is ook gewoon stoom afblazen.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie