Startup Eccentrade wint MVO-prijs in Amsterdam

De Nederlandse startup Eccentrade heeft tijdens het ondernemersfestival The Next Web Conference een MVO-prijs gewonnen. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden.

Eccentrade werd vrijdagavond uitgeroepen tot winnaar van het Impact-program, dat zich richt op internationale startups die met concrete middelen of oplossingen een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Het bedrijf, dat werd opgericht in 2014, koppelt bedrijfsinformatie en kredietgegevens aan duurzaamheidsdata. Daardoor moeten bedrijven een beter inzicht krijgen in waar zij, hun leveranciers en hun klanten staan op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

"Wij zien dat het bedrijfsleven door allerlei nieuwe wetgeving worstelt met duurzaamheid", reageert oprichter en ceo Jean Richard Witteveen.

"Er ontbreekt voor hen een centrale plek waar zulke gegevens terug te vinden zijn. Hoe vergelijk je dan je leveranciers, hoe weet je dan als executive hoe jouw bedrijf het doet ten opzichte van de concurrentie? Dat probleem lossen wij op."

Bedrijven met meer dan vijfhonderd medewerkers moeten sinds dit jaar verplicht verslag uitbrengen van hun milieu- en maatschappelijk beleid. In Nederland gebeurt dat met de Transparantiebenchmark.

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Vivienne van Eijkelenborg van Difrax: 'Ik vind het lekker om rekkend en strekkend wakker te worden.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie