Haven Rotterdam opent een van de grootste Europese truckparkings

Op de Tweede Maasvlakte in de Rotterdamse haven is woensdag een van de grootste bewaakte truckparkings van Europa geopend.

Door de opening verdubbelt het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven naar 750. De parking is uitgerust met sensoren waardoor altijd duidelijk is waar welke ladingen en vrachtwagens zich bevinden.

Ook zijn er tientallen camera's die het terrein in de gaten houden. De parking ligt vlakbij de grote containerterminals.

De aanleg van Maasvlakte Plaza, zoals de parking heet, past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam om de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast ervan te verminderen.

Maasvlakte Plaza heeft 359 parkeerplaatsen, waarvan er ruim tachtig geschikt zijn gemaakt voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen.

Ook zijn er voorzieningen voor trailers, ecocombi's (extra lange vrachtwagens), koelcontainers en bijzondere transporten. Naast de truckparking zijn er ook een restaurant, douches, wasmachines en drogers.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie