Minister Kamp brengt bezoek aan industriële beurs Hannover Messe

Minister Henk Kamp van Economische Zaken brengt dinsdag een bezoek aan de Hannover Messe, één van de grootste industriële beurzen ter wereld.

De beurs begint maandag en duurt tot en met vrijdag. Kamp gaat op de beurs innovaties van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen bekijken, waaronder een prototype van de grootste telescoop ter wereld en een eierraaprobot.

Kamp maakt tijdens zijn bezoek ook de uitkomsten van een onderzoek naar de Nederlandse investeringsmogelijkheden in de Duitse digitale sector bekend. Het rapport gaat in op de exportkansen die bijvoorbeeld internet of things en big data bieden.

Verder ontmoet Kamp zijn Duitse ambtsgenoot Brigitte Zypries en opent hij de finale van Meet the Industry Giants, een wedstrijd voor Nederlandse en Duitse startups.

Er zijn honderdveertig deelnemers uit Nederland aanwezig op de beurs, die ieder jaar ruim 200.000 bezoekers uit meer dan negentig landen trekt. 

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie