Terberg Group verkozen tot familiebedrijf van het jaar 2017

Terberg Group is uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar 2017.

Volgens het juryrapport blinkt het bedrijf uit IJsselstein uit in innovatie, is het veranderingsgezind en blijft het groeien door onder meer een efficiëntere en vernieuwde wijze van productie.

Terberg is gespecialiseerd in de fabricage van terminaltrekkers, zware voertuigen die vooral worden ingezet in havens en op rangeerterreinen. De terminaltrekkers zorgen voor het transport van containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen.

De onderneming, die 148 jaar geleden is opgericht, is ook in andere landen te vinden. Terberg is ook actief op het gebied van leaseauto’s.

"Binnen dit familiebedrijf heeft men oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer", zegt John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Stichting Familie Onderneming.

De andere genomineerde bedrijven waren Brabantia, Koninklijke A-ware Food Group en Koninklijke Zeelandia Group. In 2015 won Enza Zaden de prijs.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie