Investering van 400.000 euro in startup We4Sea

De startup We4Sea, die met big data schepen zuiniger laat varen, heeft een investering ontvangen van het infrastructuurfonds van onder andere KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en de NS.

"Wanneer we investeren, houden we van de combinatie van een sterk team, met diepe marktkennis, dat indrukwekkende eerste resultaten behaalt", zegt Tijs Gitmans van investeringsfonds Mainport Innovation Fund II.

We4Sea heeft een speciaal platform ontwikkeld dat gegevens zoals operationele scheepsdata, positie, snelheid, richting en motordata verzamelt. Deze data wordt naar de wal verstuurd en vervolgens gecombineerd met andere databronnen zoals weersomstandigheden, golfhoogte, stroming en wind.

We4Sea heeft algoritmes en energiemodellen ontwikkeld om deze gegevens om te zetten in informatie waarmee de configuratie van het schip kan worden geoptimaliseerd. Het jonge bedrijf, opgericht in maart 2016, beroept zich op eerste pilottesten waarbij 20 procent werd bespaard op de brandstofkosten.

Mainport Innovation Fund II is een investeringsfonds dat innovatie in de logistiek, transport en luchtvaart probeert te stimuleren. De voorganger, Mainport Innovation Fund I, investeerde onder andere in Robin Radar, Ampyx Power en FastTrack Company. 

Lees meer over:

Tips

Tips
Tips om financieel gezond gedrag bij werknemers te bevorderen.

De werkdag van

De werkdag van
Marianne van Sasse van Ysselt van Secrid: 'We zijn een beetje de vader en de moeder van het bedrijf'

In de praktijk

In de praktijk
Fabian Paagman van boekwinkel Paagman in Den Haag won de titel retailondernemer van het jaar.
Tip de redactie