Asscher houdt vast aan regeling ontslag zieke werknemers

Bedrijven gaan gezamenlijk en niet langer apart opdraaien voor de vergoeding voor werknemers die na twee jaar ziekte worden ontslagen. Het kabinet houdt vast aan dit plan, ondanks felle kritiek van de Raad van State.

De raad vraagt het kabinet het voorstel te heroverwegen, maar demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is dat niet van plan, zegt hij vrijdag.

Het adviesorgaan vindt dat het kabinet beter de oorzaak kan aanpakken van de zich opstapelende kosten voor werkgevers. Die klagen over de hoge kosten voor langdurig zieke werknemers. De raad stelt dat bijvoorbeeld het recht op doorbetaling van loon bij ziekte kan worden beperkt.

Asscher ziet dat anders: ''We willen dat werknemers hun rechten behouden, maar ook dat werkgevers daar geen last van hebben.'' Ondernemers worden voortaan gecompenseerd uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Wel wordt de Awf-premie verhoogd.

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Vivienne van Eijkelenborg van Difrax: 'Ik vind het lekker om rekkend en strekkend wakker te worden.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie