Investering van 2 miljoen euro voor online leerplatform Studytube

Het Nederlandse bedrijf Studytube heeft een groei-investering opgehaald van 2 miljoen euro bij Vortex Capital Partners en bestaande investeerder henQ. De onderneming wil met het geld haar platform uitbreiden.

Studytube werd opgericht in 2010 en begon als tentamentraining voor studenten, maar mede-oprichter en CEO Homam Karimi zette zijn bedrijf later in de markt als online trainingsplatform voor het bedrijfsleven. Organisaties kunnen met Studytube hun eigen selectie maken uit een leeraanbod van 25.000 trainingen. Het platform heeft ruim 200.000 gebruikers.

"De wereld verandert snel en organisaties hebben moeite bij te blijven", reageert Karimi. "Om de toekomstbestendigheid van organisaties te waarborgen, is het ontwikkelen van vaardigheden van medewerkers belangrijker dan ooit. Deze trend maakt dat de wijze waarop leren binnen organisaties is vormgegeven, toe is aan verandering."

Volgens investeerder Vortex Capital Partners heeft Studytube bewezen voor organisaties "op een kostenefficiënte manier de leerbehoeften van haar medewerkers te kunnen faciliteren". "We zijn trots om samen met henQ het getalenteerde team van Studytube te mogen ondersteunen in het verder opschalen van de onderneming."

Lees meer over:

Tips

Tips
Publicist Saskia Maarse: 'Nederlandse bedrijven kunnen wat leren van andere culturen.'

De werkdag van

De werkdag van
Leon Joanknecht van FilmFabriek: 'We zijn bezig de geschiedenis in beeld te brengen.'

In de praktijk

In de praktijk
Het Zeeuwse bedrijf Oceanwide Expeditions investeert 50 miljoen in een nieuw schip voor poolreizen.
Tip de redactie