Boetes voor twee webwinkels verlaagd na bezwaar

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de boetes voor twee webwinkels verlaagd nadat de eigenaren bezwaar hadden aangetekend.

In eerste instantie hadden de twee webwinkels, Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh, ieder een boete van 50.000 euro opgelegd gekregen. Zij kregen deze omdat ze consumenten onvoldoende informeerden over hun rechten als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop wilden afzien. 

In de bezwaarprocedure hebben de eigenaren hun financiële situatie toegelicht. Hieruit bleek dat de opgelegde boetes hun draagkracht te boven gingen. De overtredingen hebben zij niet betwist in hun bezwaarprocedures.

De boete voor Hipvoordeheb is verlaagd naar 5.000 euro, die voor Kiesdejuistesportbh naar 10.000 euro. De webwinkels kunnen nog beroep aantekenen bij de rechtbank tegen de besluiten van de ACM. 

Ook drie andere webwinkels kregen vorig jaar een boete opgelegd. Het ging om CoolCat, Bever en Shoebaloo. CoolCat kreeg de hoogste boete en moest 220.000 euro betalen. 

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie