Dutch Weed Burger opent eigen winkel in Amsterdam

The Dutch Weed Burger komt met een eigen winkel in Amsterdam. Het wordt de eerste winkel voor het Nederlandse bedrijf, dat onder meer plantaardige hamburgers op basis van zeewier maakt.

"We willen ons concept beproeven op een vaste locatie", vertelt medeoprichter en directeur Mark Kulsdom aan NU.nl. De burgers worden nu voornamelijk verkocht op festivals en in horecagelegenheden. "Wij komen met een plantaardige versie van McDonalds, maar dan veel culinairder."

The Dutch Weed Burger zoekt nog een locatie voor de winkel, die in het voorjaar z'n deuren moet openen. "Wat mij betreft starten we in april", aldus Kulsdom. In de zaak kunnen klanten zeewierproducten eten en afhalen. "Wellicht zetten we ook een vriezer neer zodat mensen het eten thuis klaar kunnen maken."

Kulsdom wil het liefst een compleet menu aan plantaardige producten aanbieden. "Vegan versies van fastfoodklassiekers", legt hij uit. Afgelopen zomer werden de weed bites al geïntroduceerd, een soort nuggets op basis van bonen en micro-algen.

Lees meer over:

Tips

Tips
Behoud met deze tips jouw vakmensen.

De werkdag van

De werkdag van
Eduard Schaepman van Tribes over zijn werkdag: "Een scheiding van werken, leven en sporten bestaat niet."

In de praktijk

In de praktijk
Jeroen van Eeghen over de familiewaarden binnen zijn 355 jaar oude onderneming.
Tip de redactie