'Nederlandse export naar Indonesië groeit richting 1 miljard euro'

Werkgeversorganisatie VNO-NCW verwacht dat de Nederlandse export naar Indonesië de komende jaren boven de 1 miljard euro uitkomt.

Voor dit jaar gaat de organisatie uit van een export van 900 miljoen euro aan goederen, laat voorzitter Hans de Boer woensdag weten.

Vorig jaar werden tussen Nederland en Indonesië voor ruim 3,2 miljard euro aan goederen verhandeld. Vanuit Nederland gingen goederen ter waarde van 730 miljoen euro richting Indonesië. Een jaar eerder ging het nog om 683 miljoen euro. Het gaat met name om voedingsmiddelen, chemische producten en machines. Daarnaast is er vorig jaar voor 905 miljoen euro aan diensten naar Indonesië uitgevoerd.

Nederland haalde importeerde vorig jaar voor 2,5 miljard euro aan Indonesische goederen. Nederland is voor Indonesië de grootste Europese exportbestemming. Nederlandse ondernemers hebben op hun beurt zo'n 2,2 miljard euro aan directe investeringen in het land.

Groeimarkten

"De groeivooruitzichten voor Indonesië zijn goed met percentages boven de 5 procent”, stelt De Boer. “Voor onze toekomstige groei is het belangrijk dat we de grote groeimarkten in Azië nog beter weten te vinden. Of het nou is voor export, import of samenwerking maakt niet uit."

Volgend weekend vertrekken 115 bedrijven en kennisinstellingen, premier Mark Rutte en missieleider De Boer naar Indonesië voor een handelsmissie.

Bedrijven uit onder meer de watersector, de tuinbouw en de sector life sciences nemen deel aan de missie.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Yves Gijrath van LXRY Media Group: 'Ik vind het lekker om hard te werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Jan Hein Tiedema van OVG Real Estate: 'C-label voor alle kantoren is haalbaar, maar er is meer mogelijk.'
Tip de redactie