Uitgever productinformatie wil 10 miljoen ophalen op mkb-beurs

De Nederlandse uitgever van productinformatie Icecat wil met een notering aan mkb-beurs NPEX maximaal 10 miljoen euro ophalen via de uitgifte van aandelen.

Donderdag is de inschrijving voor de aandelen, met een prijs van 10 euro per stuk, op de website van NPEX geopend.

Icecat maakt productcatalogi met informatie over spullen, zoals elektronica en speelgoed, die online te koop zijn. Met het geld wil het bedrijf het aanbod aan catalogi verder uitbreiden.

Het bedrijf, in 2001 opgericht door ceo Martijn Hoogeveen, levert gebruiksaanwijzingen aan klanten zoals Bol.com en Amazon. Icecat is naar eigen zeggen actief in 243 landen en levert informatie in 47 talen.

Het bedrijf telt inmiddels 150 medewerkers en noteerde vorig jaar een omzet van 5,4 miljoen euro en een winst van 750.000 euro.

NPEX

NPEX, opgericht in 2009, stelt beleggers in staat om rechtstreeks te investeren in het mkb. Bedrijven kunnen er geld ophalen door het uitgeven van aandelen of obligaties.

Naast Icecat zijn dat op dit moment onder meer De Vegetarische Slager, Payper en restaurantketen Wagamama.

Tienduizenden beleggers zijn inmiddels bij de beurs aangesloten. Het totale verhandelbaar vermogen op NPEX ligt rond de 468 miljoen euro.

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Atilay Uslu van Corendon: 'Een paar uurtjes werken is ook gewoon stoom afblazen.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie