'Verdere polarisatie tussen bekende winkelstraat en minder populaire locaties'

Er gaat minder uitgegeven worden bij detailhandelaren en deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de polarisatie tussen bekende winkelstraten en minder populaire winkellocaties verder toeneemt

Dit schrijft winkelvastgoedeigenaar Vastned in een vooruitzicht tijdens de kwartaalresultaten.

"Retailers hebben minder behoefte aan véél winkels en meer behoefte aan goede winkels op goede locaties: daar waar hun klanten winkelen", aldus het concern. 

De lagere uitgaven voor detailhandelaren zijn onder andere te wijten aan de stijgende kosten voor wonen, denkt Vastned. "Daarnaast worden vaste kosten voor abonnementen zoals mobiele telefonie, tv, internet en online content steeds vaker een onderdeel van de standaardkosten voor levensonderhoud."

Vastned merkt verder op dat het concern voor twee online bedrijven huurcontracten heeft afgesloten. Brillenfashionretailer Polette gaat een pand in Utrecht huren. Het bedrijf wil showrooms op populaire locaties openen om de online verkopen te versterken. MyMeusli opent de eerste winkel in Nederland in eveneens Utrecht. 

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Vivienne van Eijkelenborg van Difrax: 'Ik vind het lekker om rekkend en strekkend wakker te worden.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie