Grootste Nederlandse scooterproducent fuseert met branchegenoot

De grootste scooterproducent van Nederlandse bodem Asian Gear (AGM) fuseert met branchegenoot BTC Scooters. 

De merknamen Asian Gear (AGM) en BTC International blijven naast elkaar bestaan. Door de fusie groeit de jaarlijkse omzet naar 10 miljoen euro per jaar.

De bedrijven willen in Nederland de concurrentie met buitenlandse scooterproducenten aangaan en een "sterke nummer twee" worden.

"De ambitie van AGM is om het merk zowel nationaal als internationaal verder uit bouwen. De groeimogelijkheden in België en vervolgens Frankrijk liggen er volop", zegt directeur Robert Olsthoorn van AGM.

"Met BTC hebben we nu een sterke partner om deze groei te realiseren."

Opvolging

Asian Gear werd in 2004 opgericht door motorcrosser Olsthoorn en verkoopt jaarlijks ruim vijfduizend brom- en snorfietsen. Daarmee is het bedrijf de nummer vier in Nederland en het grootste scootermerk van Nederlandse bodem, hoewel de productie in China wordt gedaan. Het bedrijf is gevestigd in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen.

Scooterproducent BTC is in 2005 opgericht door William van der Stappen. Vanuit het Brabantse Dongen werken tien medewerkers bij de onderneming, die levert in de Benelux. 

Op termijn is het de bedoeling dat Mitchell van der Stappen (25), zoon van de BTC-directeur, beide bedrijven gaat leiden.

Lees meer over:
AGM

Tips

Tips
Een nieuwe scan moet voorkomen dat je als ondernemer op een kansloze plek terechtkomt.

De werkdag van

De werkdag van
Michiel Muller van Picnic over zijn werkdag: 'Van hard werken is nog nooit iemand ziek geworden'

In de praktijk

In de praktijk
John Dijkman over tekort techneuten: 'Wij hebben 40 vacatures openstaan'
Tip de redactie