Notering Payper aan mkb-beurs NPEX definitief

HR-dienstverlener Payper heeft voldoende kapitaal opgehaald via de uitgifte van obligaties om een notering aan mkb-beurs NPEX mogelijk te maken.

"Payper heeft het minimumbedrag van 1,5 miljoen opgehaald. Hiermee gaat de uitgifte van de obligaties definitief door", meldt het bedrijf vrijdag.

Payper is daarmee op dit moment het veertigste bedrijf met een notering aan de beurs voor het midden- en kleinbedrijf. De onderneming wil met de nieuwe kapitaalinjectie "de sterke groei van de afgelopen jaren verder voortzetten".

In 2015 groeide Payper met 62 procent naar een omzet van 59,1 miljoen euro. Het bedrijf biedt diensten aan op het gebied van payroll, backoffice en HR-management en helpt bedrijven met het inhuren van flexkrachten.

Geld

NPEX, opgericht in 2009, stelt beleggers in staat om rechtstreeks te investeren in het mkb. Bedrijven kunnen er geld ophalen door het uitgeven van aandelen of obligaties. Naast Payper zijn dat op dit moment onder meer De Vegetarische Slager en restaurantketen Wagamama.

Tienduizenden beleggers zijn inmiddels bij de beurs aangesloten. Het totale verhandelbaar vermogen op NPEX is op dit moment ruim 468 miljoen euro. 

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie