Notering Payper aan mkb-beurs NPEX definitief

HR-dienstverlener Payper heeft voldoende kapitaal opgehaald via de uitgifte van obligaties om een notering aan mkb-beurs NPEX mogelijk te maken.

"Payper heeft het minimumbedrag van 1,5 miljoen opgehaald. Hiermee gaat de uitgifte van de obligaties definitief door", meldt het bedrijf vrijdag.

Payper is daarmee op dit moment het veertigste bedrijf met een notering aan de beurs voor het midden- en kleinbedrijf. De onderneming wil met de nieuwe kapitaalinjectie "de sterke groei van de afgelopen jaren verder voortzetten".

In 2015 groeide Payper met 62 procent naar een omzet van 59,1 miljoen euro. Het bedrijf biedt diensten aan op het gebied van payroll, backoffice en HR-management en helpt bedrijven met het inhuren van flexkrachten.

Geld

NPEX, opgericht in 2009, stelt beleggers in staat om rechtstreeks te investeren in het mkb. Bedrijven kunnen er geld ophalen door het uitgeven van aandelen of obligaties. Naast Payper zijn dat op dit moment onder meer De Vegetarische Slager en restaurantketen Wagamama.

Tienduizenden beleggers zijn inmiddels bij de beurs aangesloten. Het totale verhandelbaar vermogen op NPEX is op dit moment ruim 468 miljoen euro. 

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie