Producent afbakbrood lijft bapaofabrikant in

Dutch Bakery heeft samen met investeringsmaatschappij Standard Investment het in oriëntaalse snacks gespecialiseerde Tjendrawasih gekocht.

De onderneming is overgenomen van Buitenfood, het moederbedrijf van onder meer krokettenmaker Royaan. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Tjendrawasih maakt onder meer pastei's en bapao. De onderneming is opgericht in 1977. Alle medewerkers worden overgeheveld naar de nieuwe eigenaar.

Dutch Bakery is naar eigen zeggen marktleider in afbakbrood en broodsnacks. Volgens directeur Rob Verhoef van het Waalwijkse bedrijf biedt de overname van Tjendrawasih "een interessante verdieping van onze productportfolio en een verdere verbreding van onze doelgroepen in binnen- en buitenland". 

De twee bedrijven hebben bovendien een aantal overeenkomende productiemethoden. De worsten- en saucijzenbroodjes van Dutch Bakery worden gebakken met dezelfde machines als bijvoorbeeld de bapao. Ook liggen de eindproducten in dezelfde schappen in de supermarkt. 

In 2015 kocht Dutch Bakery, eveneens samen met Standard Investment, de thuisafbakdivisie van sectorgenoot Bakkersland. Het bedrijf bakt jaarlijks bijna 1 miljard broodjes.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Karin Sluis van Witteveen+Bos: 'Ik ben wel echt meewerkend voorvrouw'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie