Producent afbakbrood lijft bapaofabrikant in

Dutch Bakery heeft samen met investeringsmaatschappij Standard Investment het in oriëntaalse snacks gespecialiseerde Tjendrawasih gekocht.

De onderneming is overgenomen van Buitenfood, het moederbedrijf van onder meer krokettenmaker Royaan. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Tjendrawasih maakt onder meer pastei's en bapao. De onderneming is opgericht in 1977. Alle medewerkers worden overgeheveld naar de nieuwe eigenaar.

Dutch Bakery is naar eigen zeggen marktleider in afbakbrood en broodsnacks. Volgens directeur Rob Verhoef van het Waalwijkse bedrijf biedt de overname van Tjendrawasih "een interessante verdieping van onze productportfolio en een verdere verbreding van onze doelgroepen in binnen- en buitenland". 

De twee bedrijven hebben bovendien een aantal overeenkomende productiemethoden. De worsten- en saucijzenbroodjes van Dutch Bakery worden gebakken met dezelfde machines als bijvoorbeeld de bapao. Ook liggen de eindproducten in dezelfde schappen in de supermarkt. 

In 2015 kocht Dutch Bakery, eveneens samen met Standard Investment, de thuisafbakdivisie van sectorgenoot Bakkersland. Het bedrijf bakt jaarlijks bijna 1 miljard broodjes.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie