Ruim 300 ondernemingen hebben geld tegoed van failliete ijzergieterij

Er zijn 303 ondernemingen die geld tegoed hebben van de failliete Limburgse ijzergieterij Componenta. Opgeteld gaat het om een bedrag van bijna 21 miljoen euro.

Dit blijkt uit het faillissementsverslag dat de curator onlangs heeft gepubliceerd. Naast de leveranciers heeft de fiscus een vordering van bijna 10.000 euro en hebben andere crediteuren nog 190.000 euro tegoed.

Het Finse moederbedrijf van de ijzergieterij vroeg ruim een maand geleden het faillissement aan voor het Nederlandse onderdeel. Componenta had toen 336 werknemers en 120 uitzendkrachten die verdeeld over twee vestigingen in Weert en Hoensbroek werkten.

Het Finse concern heeft zelf ook financiële problemen. Het bedrijf voert een reorganisatie door en de Finse rechter heeft een bewindvoerder aangesteld.

Op 14 september werd de productie bij het concern hervat om de kans op een doorstart te vergroten. De curator gaat er voorlopig van uit dat uiterlijk op 14 december het dienstverband van de werknemers zal eindigen.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie