Ook mkb'er kan telefooncontract straks maandelijks opzeggen

Mkb'ers en zzp'ers kunnen voortaan makkelijker van hun telefoonabonnement af komen. Een contract kan niet meer stilzwijgend voor een periode langer dan een maand worden verlengd.

Voor consumenten was dat al geregeld, maar bedrijven vielen tot nu toe buiten de boot. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt vrijdag dat de wet nu op initiatief van de Tweede Kamer is aangepast.

Daardoor hebben niet alleen 'consumenten', maar ook 'eindgebruikers' bescherming tegen onverwachte kosten bij het opzeggen van een contract.

Volgens de ACM klaagden vooral zelfstandigen en kleine bedrijven vaak over contracten die stilzwijgend waren verlengd. Bij een overstap kregen zij alsnog een afkoopsom of boete van hun oude aanbieder.

De aanpassing geldt per 1 oktober, maar heeft ook betrekking op contracten die voor die tijd al stilzwijgend zijn verlengd. Voor alle verlopen contracten geldt nu een opzegtermijn van maximaal een maand.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie