'Meerderheid mkb'ers zag omzet vorig jaar groeien'

Een kleine meerderheid van de MKB-bedrijven, 54 procent, zag in 2015 de omzet stijgen. Zo’n 16 procent van het midden- en kleinbedrijf heeft minder omzet geboekt.

Bij een vijfde van de ondernemingen bleef de omzet stabiel, zo meldt uitzender Unique op basis van een enquête onder 1.559 ondernemers.

Het is het tweede jaar op rij dat er positieve resultaten worden neergezet, nadat in 2013 nog een dieptepunt werd bereikt. Toen liet 39 procent van de ondernemingen weten dat de omzet was gegroeid

2016 wordt naar verwachting opnieuw een goed jaar voor veel mkb-ondernemingen. 58 procent verwacht een hogere omzet vergeleken met 2015. Maar een op de tien ondernemers gaat uit van een daling.

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het niet. Twee derde van de gepeilde ondernemers gaat ervanuit dat er minstens net zoveel omzetgroei wordt geboekt als de concurrentie. Maar 3 procent denkt minder omzet te zullen draaien als de concurrenten.

Lees meer over:
MKB

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie