Kinderopvangbedrijven vrezen nieuw financieringsstelsel

Kinderopvangbedrijven vrezen de financiële risico’s van een nieuw financieringsstelsel dat het ministerie van Sociale Zaken wil doorvoeren.

Minister Lodewijk Asscher schreef deze maand in een brief aan de Tweede Kamer dat er directe financiering komt van de kinderopvangtoeslag. Het plan moet fraude en hoge terugvorderingen tegengaan.  

De kinderopvangtoeslag die nu nog via de Belastingdienst wordt ontvangen gaat straks via DUO.

Volgens de brancheorganisatie, die namens de duizend leden een brief schreef aan de Tweede Kamer, zorgt de opzet voor een debiteurenrisico voor kinderopvangbedrijven.

Eigen bijdrage

De ondernemingen hebben geen informatie over de eigen bijdrage die de ouders moeten betalen.

"Van een organisatie die niet over deze essentiële gegevens beschikt, kan in redelijkheid onmogelijk worden verwacht het debiteurenbeheer met ‘de handen op de rug’ uit te voeren", aldus de belangenclub. “Laat staan de risico’s hiervan te dragen.”

De branchevereniging zegt binnenkort weer overleg te voeren en er vertrouwen in te hebben dat de zorgen constructief worden opgepakt. 

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie