180 miljoen dollar geïnvesteerd in Nederlandse bedrijven

Investeerders staken vorig jaar 180 miljoen dollar (160,5 miljoen euro) in kleine en middelgrote bedrijven in Nederland.

Hiermee staat Nederland bijvoorbeeld voor België, maar achter Zweden, zo blijkt woensdag uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).  Nederland staat op plek dertien in het lijstje van de OESO.

In heel Europa werd zo’n 4,2 miljard dollar (3,75 miljard euro) geïnvesteerd door durfinvesteerders. Aan kop gaan natuurlijk de Verenigde Staten, waar investeerders zo’n 59,7 miljard dollar staken in ondernemingen. Griekenland staat onderaan de ranglijst. Daar zijn durfinvesteringen zo goed als opgedroogd. 

Middenmoot 

Gekeken naar de beleggen van durfinvesteerders tot de grootte van de economie staat Nederland in de middenmoot met een percentage van 2,4 procent.

Israël staat aan kop met een percentage van maar liefst 38 procent, hoewel deze cijfers uit 2014 stammen. De Verenigde Staten volgen met een percentage van 33,2 procent.

De opstellers van het rapport halen aan dat maar een klein deel van de bedrijven wordt gesteund door durfinvesteerders. Alleen in België, Finland, Zweden en de Verenigde Staten worden meer dan 1 procent van de gestarte bedrijven gesteund door durfinvesteerders.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie